Bókaháza Önkormányzata
Bókaháza Önkormányzata
KEZDŐLAP
ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK
JEGYZŐKÖNYVEK
INTEGRÁLT KÖZÖSSÉGI ÉS SZOLGÁLTATÓ TÉR
VÁLASZTÁSOK
PÁLYÁZATOK
KÖNYVTÁR
KÖZÉRDEKŰ ADATOK
HELYI ÉRTÉKTÁR
CIVILEK
GALÉRIA
TÉRKÉP, ELÉRHETŐSÉG
Akadálymentes nézet

2017 évi előretekintő

Tisztelt Lakosok, kedves  Bókaházaiak!

 

Az új esztendő küszöbét elhagyva, január hónapban még  „Boldog Új Évet”  köszöntéssel üdvözlöm Önöket. Teszem ezt azért, mert bízom benne, hogy az idei esztendő sok sikert, jó egészséget, a család és a társadalom részére hasznos, értékteremtő munkát eredményez mindenkinek.

Ami az Önkormányzatunk helyzetét  illeti, nincs szégyenkeznivalónk , hiszen a takarékos és ésszerű gazdálkodás, a   közös javak el nem herdálása azt eredményezte, hogy  az idei terveink megvalósításához bátran hozzáláthatunk. 

Melyek is lesznek ezek?  Szeretnénk a ravatalozó épületét felújítani, kibővíteni. A tervek készen vannak, az  engedélyezési eljárás elkezdődött, bízunk benne, hogy a tavasz, a nyár folyamán a kivitelezés is megtörténhet.  Mindehhez állami támogatást is kapunk, hiszen az adósságkonszolidációból nem részesültünk, ( hiszen nem volt hitelünk!!!) így 6,5 millió Forint támogatást biztosít részünkre az  állami költségvetés.

Az önkormányzati tulajdonban lévő , a templom szomszédságában található  Petőfi utcai házat, ahol a közösségi kert is található, szeretnénk közösségi foglalkoztatóvá kialakítani, ahol helyet kapna a Helyi Értéktár is, a sok-sok összegyűjtött régiség, a jelenkor  alkotásaival együtt. Az engedélyes tervek rendelkezésre állnak, a felújítás  költségeihez is a forrás többé-kevésbé megvan.  

Kora tavasszal indul a közvilágítás korszerűsítése is, a meglévő világítótestek helyett led-es, energiatakarékos  lámpák fognak világítani. A forrást sikeres pályázatunk biztosítja.

A településkép javítása, a közterületek karbantartása, virágosítása, parkosítás minden évben prioritást élvez. A közmunkások számát növelve – ezen teendők mellett- be kívánjuk indítani a mezőgazdasági termelést is, nem nagy területen, inkább az  emberi munka értékét felhasználva, fóliasátrakban zöldségek termelésével indul ez a program.

Terveink között szerepel továbbá a község központjában lévő téren 1956-os emlékmű elhelyezése. A tervek elkészültét követően sikeres pályázat esetén ezt is meg tudjuk valósítani.

Készülnek a tervek a  Kossuth u. 4. szám alatti épület, egykori Rönkös Söröző, fodrászat felújítására is, Gasztro-ház kialakítása címen. A továbbiakban is van lehetőség az épületrész ( söröző) bérbevételére, hiszen egy közösségi, kulturált szórakozóhely hiánypótló lenne a falunkban.

Nem utolsósorban említem meg a számos rendezvényt, amelyekre mindig szeretettel hívunk és várunk mindenkit. Ezeket külön meghívókon, illetve ezen újság hasábjain szoktuk Önökkel közölni.   A nyárra előretekintve már most felhívnám a figyelmet az ELSZÁRMAZOTTAK TALÁLKOZÓJÁRA, melyet augusztus első hétvégéjén rendezünk.

Továbbra is szándékozunk segíteni a lakosságot, a rászorulókat különböző szociális jellegű támogatásokkal, mint a lakásfenntartási támogatás, gyógyszertámogatás, beiskolázási valamint születési támogatás.

Bízom benne, hogy ez az esztendő is hoz legalább annyi fejlődést, előrehaladást, mint az előzőek. Nézetem szerint, ha mindenki teszi a dolgát azon a szinten, ahol van, igyekszik a körülményeket , a  lehetőségeket körültekintően kihasználni , békében együttélni a környezetünkkel, embertársainkkal  - akkor nagy baj nem lehet. Ehhez kívánok mindenkinek erőt, hitet és elsősorban jó egészséget az új Esztendőben is!

 

                                                                                              Lóth Eszter

                                                                                              polgármester

 

Az Önkormányzat elérhetősége:
8741 Bókaháza, Kossuth u. 6.      tel: 06-83-352-735 és 06-83-552-023
e-mail:onkormanyzat@bokahaza.hu, polgarmester@bokahaza.hu
Adatvédelmi Nyilatkozat

© 2022 - Moksaphoto